Dünya Gıda Günü Erzincan’da düzenlenen
etkinlikle kutlandı. Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, gıda üretimi, tüketimi ve
gıda güvencesine ilişkin konular gündeme getirilerek dünya çapında büyük önem
arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekilmeye çalışılıyor. Güvenli
gıdanın üretilmesini ve ulaşılabilirliğini, aynı zamanda yeterli ve dengeli
beslenmenin öğretilerek sağlıklı nesiller oluşturulması için ilgili sektörlerin
ve ailelerin kısaca toplumun bu sürece katılımının sağlanması önem arz ediyor. Bu
amaçla Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi
tarafından Ulalar Beldesi Sancak İlkokulunda düzenlenen etkinlik kapsamında
çocuklara yönelik olarak gıdanın önemi konusunda görsel materyallerle
desteklenmiş eğitim düzenlendi. Çocuklara hitaben konuşan Gıda ve Yem Şube Müdürü
Eyyup Aytaç, “"Dünya Gıda Günü" denilince akıllara ilk olarak güvenli gıda ile
tüketimi gelmektedir. Tarladan sofraya tüm üretim
süreçlerinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mevzuatlarına uygun, iyi
tarım uygulamalarını esas alan, onaylı, kayıtlı işletmelerce üretilmiş ve
ambalajlı gıdalar "güvenli gıda" olarak tanımlanabilir. Bu kapsamda
Kurumumuz her geçen gün denetimlerini ve yaptırımlarını artırmaktadır. BM Ekonomik ve Sosyal
İşler Bölümü'nün (DESA) Haziran 2017'de yayımladığı 'Dünya Nüfus Tahmini
Raporu'na göre, Türkiye nüfusu 2030 yılında 88 milyonu aşacak, dünya
nüfusu da 8,6 milyara ulaşacak. Türkiye ve dünya nüfusunu
besleyebilmenin, yeryüzünde aç insan bırakmamanın yolu, organize, bilimsel, hijyenik tarımsal faaliyetten, gıda üretiminden ve
dağıtımından geçmektedir. Kırsalda yaşayan kişilerin yaşam kalitelerinin ve
mutluluklarının yerinde yükseltilerek, kırsalda yaşayan tarım üreticilerinin
gelecek endişelerinin ortadan kaldırılması gerekmektedir.” Diye konuştu.
Program sonrasında çocuklara çeşitli
ikramlar sunuldu.