Erzincan İl Gıda Tarım
ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere ve teknik elemanlara yönelik
yemekli mantar üreticiliği eğitimi verildi. İl Müdürlüğü toplantı salonunda
düzenlenen eğitim programına İl Müdürü Murat Şahin, çiftçiler ve teknik elemanlar
katıldı. Yemeklik Mantar Yetiştiriciliği eğitimi Samsun İl Gıda Tarım ve
Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Mühendisleri Ercan Karaduman, Ayhan Akdeniz ve
Fevzi Çalışıcı tarafından verildi.
Eğitim programının açılışında konuşan İl Müdürü Murat
Şahin, yemeklik mantar üretiminin Türkiye’de giderek arttığına ancak üretimin
yeterli miktarda olmadığına dikkat çekti. İl Müdürü Şahin, yemeklik mantar
üretiminin küçük alanlarda küçük yatırımlarla yapılabilen bir üretim olduğunu
ifade ederek Erzincan’da bu sektörü geliştirmek istediklerini söyledi. Samsun’dan
gelen uzmanlardan aldıkları bilgilere göre Erzincan’daki mantar tüketiminin
Samsun’dan daha fazla olduğunu söyleyen İl Müdürü Şahin, “Erzincan en azından
kendi tükettiği mantarı kendisi üretebilmelidir. Biz bu potansiyele sahibiz. Yeter
ki cesaretli çiftçilerimiz ve girişimcilerimiz bu noktada gönüllü olsunlar. Biz
kendilerine her türlü teknik yardımda bulunmaya hazırlayabiliriz. Küçük bir
alanda mantar yetiştiren bir çiftçi çok rahatlıkla ailesini geçindirebilir. Bu eğitim
bu açıdan son derece önemlidir” şeklinde konuştu. ,
Eğitim programında konuşan Samsun İl Gıda Tarım ve
Hayvancılık Müdürlüğü Mantar Uzmanı Ziraat Mühendisi Ercan Karaduman ise
Türkiye genelindeki mantar üretimine dair bilgiler verdi. Türkiye’nin dünyada
bu alanda 16. Sırada yer aldığına dikkat çeken Karaduman, bu rakamın yetersiz
olduğunu ifade ederek “ülke olarak daha
çok üretmek zorundayız” dedi. Eğitim programında uzmanlar yemeklik mantar
üretmenin püf noktalarını çiftçilere anlatarak pratik bilgiler verdi. Bu alanda
merak edilen ve en çok yöneltilen sorular da uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.