T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Yaklaşan Bayram Sebebiyle Denetimler Arttırıldı

Yayın Tarihi : 9.09.2016

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi ekipleri şehir genelindeki gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetim ekiplerine zaman zaman İl Müdürü Murat Şahin de eşlik ediyor.

Gıda denetim ekipleri özellikle, fırın, gıda toptancısı, pastane, market, şarküteri, kasap vb. işyerlerinde üretimin gerçekleştirildiği alanlardaki denetimlerini titizlikle sürdürürken, tüketicileri de dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Denetimlere katılan Şahin, gıda sektöründe kurban bayramı öncesi hareketlilik yaşandığına dikkat çekerek denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Şahin" kurban bayramının yaklaşması ile bazı ürünlerin tüketiminde artışlar yaşanmaktadır. Denetimlerimizi bu ürünler üzerinde yoğunlaştırdık. İl Müdürlüğü olarak hedefimiz Erzincan halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak. Bu konuda son derece titiz ve kararlı davranıyoruz. Erzincanlıların sağlığıyla oynanmasına kesinlikle müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Erzincanlılardan da bir denetçi gibi, gördükleri aksaklıkları 174 ALO GIDA HATTI'na iletmelerini istiyoruz. Bilinçli tüketicilerin duyarlılığı gıda denetimlerimizdeki etkinliği ve verimliliği  artırıyor" dedi.

Gıda üretimi, tüketimi ve satışı yapılan işletme sahiplerine de seslenen Şahin  "Gıda işletmelerinden beklentimiz, gıda üretim ve satışı sırasında genel hijyen kurallarına ve mevzuat hükümlerine harfiyen uymalarıdır. Denetimlerde amacımız kesinlikle ceza yazmak değil. Uyarıcı, eğitici ve yol gösterici bir anlayışla Erzincanlılara güvenilir gıda sunulmasını amaçlıyoruz. Ancak mevzuata uygun olmayan gıda üretim ve satışına da kesinlikle müsaade etmeyiz. Gıda işletmelerinin, artan iş yoğunluğunun arkasına sığınarak sağlıksız gıda üretimi ve satışına yönelmelerini kabul etmemiz mümkün değildir. Gıda üretim ve satışı yapan işletme ve kuruluşlardan bu konuda duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Halkımız sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmek için;   Ürünlerin etiket bilgileri dikkatle kontrol edilmelidir. Ürün etiketi üzerinde işletmenin onay veya kayıt numarası bulunmalıdır. Son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi kontrol edilmelidir. Ambalaj kontrolü yapılmalıdır. Bozulmuş, bombaj yapmış, delinmiş, sızıntı yapmış ambalajlar içerisindeki gıda maddeleri risk taşıyabileceği göz önünde bulundurularak satın alınmamalıdır. Alınan gıdaların evlerde uygun koşullarda muhafaza edilmesi ve tüketim tarihi dolmadan tüketilmesi gerekmektedir. Yapacağımız alışverişlerde bu konulara özen gösterirsek hem sağlıklı ve güvenilir ürünler tüketiriz hem de kaliteli üretim yapanları desteklemiş oluruz" dedi.

Yapılan denetimler sonucu bir olumsuzluğun yaşanmadığı işletme sahiplerine teşekkür eden Şahin "Erzincan halkının temiz ve güvenilir gıda tüketmesini sağlamak için üzerimize düşeni her zaman yapacağız tüm vatandaşların içi rahat olsun dedi."